Vappu - tuo keväinen työväenjuhla.
Töissä juhlimme suurta duunaripäivää pitämällä vapaata. :)

Koristelin juuri kotini ilmapalloilla. Emma tuo töistä tullessaan serpentiiniä, joka luo viimoisen silauksen simaisaan juhlaamme, jossa nautitaan keväisestä auringosta ja hyvästä seurasta. Ilmapallojen ja värikkäiden serpentiinikiharoiden kiemurellessa kauloilla kupliva juoma saa kaikki hyvälle mielelle. 70-luvun laululiikkeen työväenlaulut soivat taustalla ja muistuttavat karusta arjesta ja maailman vääryyksistä. Hällä väliä. Nyt juhlitaan. Kamalaa.

Vappu on pakkojuhla. Se on menettänyt merkityksensä. Todellisuudessa jengi kerääntyy juhlimaan vappua tietämättä sen historiallisia taustoja, pistäen hassut hatut päähänsä, ottaen pullon toiseen käteen ja rasittavaäänisen pillin toiseen, jota sitten puhallellaan juhlan merkiksi koko ilta kunnes henki ei enää riitä järkyttämään jokaista vastaantulijaa töräytyksellä. Kadulla virtaa lauma humalaisia ylioppilaslakkipäisiä kaveriporukoita, jotka haastavat riitaa keskenään räntäsaateessa. Kuinka ihanaa. Seassa on pari vanhaa kommaria, jotka julistavat edelleen vallankumouksen syttyvän minä hetkenä hyvänsä ja tietenkin lauma pissaliisoja stringit kainaloon asti vedettynä ripsarit poskilla itkien karua kohtaloaan 13-vuotiaan finninaamaisen rasvatukan kanssa. Vappu tuo esiin uusia kamalia piirteitä ihmisistä, jotka ovat humalassa. Valitettavasti myös minusta.    

Valmistaudun serpentiinein ja ilmapalloin, huoliteltuna illan juhlaa varten. Aloitan sivistyneesti, kunnes viina vie mukanaan ja tanssin baaritiskillä laulaen Shakiraa. Vapun aate tulee tässä kohtaa parhaiten esille. Jatkan juhlimista aamuun asti, kunnes sammun serpentiineihin lähes kuristuen, meikit naamassa ja hame korviin asti nousseena. Aamulla ihmettelen miksen ole kotona. Ahaa. Herään siis jatkoilta toiselta puolelta kaupunkia. Hiivin hiljaa pois ja aloitan loputtomalta tuntuvan kotimatkan ihmetellen lanteitteni kipeyttä muitamatta Shakiratyylistä tanssiani edellisenä yönä. Ylioppilaslakki kiristää muutenkin kipeää päätäni ja huomaan hävittäneeni lompakkoni. Nukun koko päivän ja palaan seuraavana päivänä nöyränä takaisin työni pariin.

Kuinka ihanaa! Vappu on rentouttava ja ihana juhla. Haluan olla ketkuttamatta lanteitani Shakiran tahtiin ja heräämättä toiselta puolelta kaupunkia. Yritän parhaani. Hauskaa vappua kaikille! Käyttäytykää!