Vietän pääsiäisloman ensimmäistä päivää. Nukuin puolillepäivin. En muist millon viimeksi olisin nukkunut niin kauan ja hyvin. Oli ihanaa herätä auringonpaisteeseen. Avasin ikkunan. Kova tuuli puhalsi ikkunasta sisään ja paiskoi ovia kulkiessaan läpi asunnon. Ulkona se liikkuu vielä voimakkaammin ja ohittaessaan nostattaa kaiken pölyn maasta. Minulla on silmät, korvat ja nenä täynnä pölyä. Kutisen vimmatusti, hieron taukoamatta vuotavia silmiäni ja aivastelen jatkuvasti. Inhottavaa.

Kaiken tämän kamalaluuden kestän tietäessäni mihin se johtaa. Kohta aurinko lämmittää ja kesän vehreys saa mieleni laulamaan. Sitä ennen on kuitenkin odotettavissa vielä hetken kovaa kevättuulta, räntäsadetta sekä lisää kutinaa nenään.

En anna sään pilata lomatunnelmaani. Tänään järjestän pahvilaatikkokasojen keskellä kotini jonkinlaiseen järjestykseen. Haluan kaiken olevan paikoillaan lomani loputtua. Jatkuva jätesäkkien ja pahvilaatikoiden yli hyppiminen käy hermoilleni. Päätin olla kärsivällinen ja olla panikoimatta.

Nyt keitän pääsiäiskahvit ja syön pullaa. Iloisen keltaista pääsiäistä kaikille!